Beskrivelser og opplevelser med Basset d'Artois

Beskrivelse av Basset d'Artois

Basset d'Artois er en fransk hunderase som ble utviklet i Artois-regionen i Nord-Frankrike på 1500-tallet. Rasen er en lav til mellomstor hund med en lang kropp, kraftig brystkasse og korte ben som gjør at den er veldig nær bakken. Høyden på skulderen er vanligvis mellom 30-36 cm, og vekten kan variere fra 18 til 20 kg.

Basset d'Artois har en kort, glatt pels som kan være i forskjellige farger som hvit og sort, hvit og brungul eller tricolor. Ørene er lange og hengende, og øynene er store og uttrykksfulle. Den har også en bred snute og en kraftig hale som vanligvis bæres høyt.

Som en jakthund ble Basset d'Artois opprinnelig brukt til å jage småvilt og hare i Artois-regionen. Rasen er kjent for sin utholdenhet, luktesans og evne til å jobbe i vanskelig terreng. I dag er Basset d'Artois en utmerket følgesvenn og familiehund på grunn av sin mild og kjærlig personlighet.

Basset d'Artois er en hengiven og leken hund som krever moderat trening og aktivitet. De kan bli frustrert hvis de blir overlatt alene for lenge, så det er viktig å gi dem rikelig med sosialt samvær og stimulering. Basset d'Artois er også kjent for å være en intelligent hund som er lett å trene, spesielt hvis treningen er basert på positive forsterkninger.

Bilder av Basset-d'Artois

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Basset-d'Artois, nr 8653. Bilde av Basset-d'Artois, nr 8655. Bilde av Basset-d'Artois, nr 8651. Bilde av Basset-d'Artois, nr 8654. Bilde av Basset-d'Artois, nr 8652.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Basset-d'Artois, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Basset-d'Artois kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Basset-d'Artois:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 018

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 28-30 kg
Tispe: 28-30 kg

Høyde (cm):

Hann: 52-58 cm
Tispe: 52-58 cm

Farge(r):

Fawn tri-color ofte med svart kappe

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tykt, flatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel