Beskrivelser og opplevelser med Artoishund

Beskrivelse av Artoishund

Artoishund er en hunderase som opprinnelig kommer fra Artois-området i Frankrike. Denne mellomstore hunden tilhører gruppen av jakthunder, og er spesielt flink til å spore opp vilt som hare, rev og rådyr.

Artoishunden har en muskuløs og kraftig kropp, med en bred brystkasse og lange ben som gjør den svært hurtig og smidig. Pelsen er kort og tett, og finnes i ulike fargevarianter som svart og hvitt, hvitt og oransje, eller trefarget.

Personlighetsmessig er Artoishunden en aktiv og energisk hund som elsker å være i aktivitet og å få utfordringer. Den trives godt sammen med mennesker, og er kjent for å være lydig og lettlært. Samtidig kan den være noe sta og egenrådig, og krever derfor en erfaren hundeeier som kan gi den den nødvendige treningen og oppmerksomheten den trenger.

Alt i alt er Artoishunden en flott rase for de som er på jakt etter en aktiv og allsidig hund som passer godt inn i en aktiv livsstil.

Bilder av Artoishund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Artoishund, nr 1540. Bilde av Artoishund, nr 1544. Bilde av Artoishund, nr 1542. Bilde av Artoishund, nr 1543. Bilde av Artoishund, nr 1541.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Artoishund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Artoishund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Artoishund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 028

Størrelse:

stor

Vekt (kg):

Hann: 25-30kg
Tispe: 25-30kg

Høyde (cm):

Hann: 55-58cm
Tispe: 55-58cm

Farge(r):

tre-color

Pelslengde:

kort

Pels:

stri, tykk

Pelsstell:

noe

Allergi:

ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jag...