Beskrivelser og opplevelser med Collie Korthåret

Beskrivelse av Collie Korthåret

Collie Korthåret er en mellomstor hunderase med en vakker og elegant kroppsbygning. Den har en slank og muskuløs kropp med en dyp brystkasse og lange, slanke ben. Hunden har et smalt hode med en lang, spiss snute og store, mandelformede øyne som gir den et mildt og intelligent uttrykk.

Pelsen til Collie Korthåret er kort og tett, og den kommer i farger som tricolor, sable og bluemerle. Den trenger lite pelsstell, men bør børstes regelmessig for å holde pelsen i god stand.

Collie Korthåret er en intelligent, lærevillig og lojal hund som trives godt med menneskelig kontakt og oppmerksomhet. Den er kjent for å være en god familiehund som elsker å leke og være med på aktiviteter, samtidig som den har en rolig og avbalansert personlighet.

Som mange andre hunderaser kan Collie Korthåret være utsatt for visse helseproblemer, blant annet hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er derfor viktig å kjøpe hunden fra en seriøs oppdretter som har testet foreldrene for slike sykdommer.

Bilder av Collie-Kortharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Collie-Kortharet, nr 8381. Bilde av Collie-Kortharet, nr 168. Bilde av Collie-Kortharet, nr 167. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8379. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8375. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8377. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8374. Bilde av Collie-Kortharet, nr 171. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8376. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8382. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8380. Bilde av Collie-Kortharet, nr 5674. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8372. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8373. Bilde av Collie-Kortharet, nr 8378. Bilde av Collie-Kortharet, nr 172. Bilde av Collie-Kortharet, nr 5675.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Collie-Kortharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Collie-Kortharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Collie-Kortharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 296

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20,5-29,5 kg
Tispe: 18-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 56-61 cm
Tispe: 51-56 cm

Farge(r):

Sobel/hvit, Tricolor, Blue Merle

Pelslengde:

kort

Pels:

Flat tilliggende, stri, tett underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel