Beskrivelser og opplevelser med Samojedhund

Beskrivelse av Samojedhund

Samojedhunden er en mellomstor spisshundrase med opprinnelse fra Sibir og Russland. Den er kjent for sitt fluffy hvite pelsverk, vennlige personlighet og energiske natur.

Samojedhunden er en meget sosial hund som trives godt i menneskers selskap og er en god familiehund. Den er også kjent for å være svært lojal og hengiven mot sin eier.

På grunn av sin opprinnelse som en arbeidshund har samojedhunden mye energi og trenger mye mosjon og aktivitet for å trives. Den er kjent for å være svært allsidig, og kan bli brukt til alt fra trekkhund til å delta i agility-konkurranser.

Samojedhunden har en tykk, dobbel pels som beskytter den mot kulde og snø. Pelsen krever regelmessig børsting for å unngå floker og for å holde den sunn og ren.

Samojedhunden er generelt en sunn og robust rase, men som med alle raser kan den være utsatt for visse helseproblemer, inkludert hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er viktig å sjekke oppdretterens helsegarantier før man kjøper en samojedhund.

Alt i alt er samojedhunden en flott hunderase for de som ønsker en aktiv, lojal og vennlig hund med mye personlighet og et nydelig utseende.

Bilder av Samojedhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Samojedhund, nr 4128. Bilde av Samojedhund, nr 4127. Bilde av Samojedhund, nr 4126. Bilde av Samojedhund, nr 4134. Bilde av Samojedhund, nr 4131. Bilde av Samojedhund, nr 4133. Bilde av Samojedhund, nr 4132. Bilde av Samojedhund, nr 4130. Bilde av Samojedhund, nr 4125. Bilde av Samojedhund, nr 4129.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Samojedhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Samojedhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Samojedhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 212

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-30 kg
Tispe: 17-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 54-60 cm
Tispe: 50-56 cm

Farge(r):

Hvit, kremhvit eller bisguit

Pelslengde:

Middels

Pels:

tett,tykk og elastisk

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Hundekjoring
...hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn ...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og ana...