Beskrivelser og opplevelser med Pomeranian

Beskrivelse av Pomeranian

Pomeranian er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Tyskland og Polen. Rasen er også kjent som "Dvergschas", "Zwergspitz" eller "Toy Pomeranian", og den tilhører gruppen av selskapshunder.

Pomeranian har en ullaktig, tykk pels som kommer i en rekke farger, inkludert oransje, sort, krem, rød og brun. Den har en kort snute, spisse ører og mørke øyne. Rasen er kjent for å være aktiv og intelligent, og den kan være lærevillig når den blir trent ordentlig.

Pomeranian er en sosial hund og trives godt i familiemiljøer. De er kjent for å være lojale og hengivne mot sine eiere og kan være veldig beskyttende overfor dem. Selv om de er små, kan de være høyrøstede og bjeffe mye, spesielt hvis de ikke får tilstrekkelig med oppmerksomhet og trening.

Denne rasen er egnet for både by- og landlige omgivelser, så lenge de får tilstrekkelig med mosjon og stimulering. De kan være aktive innendørs, men trenger også regelmessig utendørs aktivitet. Pomeranian kan være følsomme for varme og kaldt vær, og eiere bør være oppmerksomme på å holde dem komfortable i alle slags værforhold.

Alt i alt er Pomeranian en søt og sjarmerende hunderase som kan være et flott selskap for eiere som ønsker en aktiv, kjærlig og lojal følgesvenn.

Bilder av Pomeranian

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pomeranian, nr 7870. Bilde av Pomeranian, nr 7939. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7874. Bilde av Pomeranian, nr 7946. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2960. Bilde av Pomeranian, nr 7876. Bilde av Pomeranian, nr 2958. Bilde av Pomeranian, nr 7942. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7945. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2963. Bilde av Pomeranian, nr 2955. Bilde av Pomeranian, nr 7881. Bilde av Pomeranian, nr 2961. Bilde av Pomeranian, nr 2956. Bilde av Pomeranian, nr 7943. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2954. Bilde av Pomeranian, nr 7940. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7941. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2964. Bilde av Pomeranian, nr 7938. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7935. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7947. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7937. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2962. Bilde av Pomeranian, nr 7944. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 2973. Bilde av Pomeranian, nr 2959. Bilde av Pomeranian, nr 7879. Bilde av Pomeranian, nr 2971. Bilde av Pomeranian, nr 7936. Bella Klein´s Pomeranian Bilde av Pomeranian, nr 7878. Bilde av Pomeranian, nr 7877.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pomeranian, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pomeranian kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pomeranian:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 097

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 1-3kg
Tispe: 1-3kg

Høyde (cm):

Hann: 18-22 cm
Tispe: 18-22 cm

Farge(r):

Mange varianter,flerfarget

Pelslengde:

Langt

Pels:

Glatt med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og an...