Beskrivelser og opplevelser med Norsk Elghund Sort

Beskrivelse av Norsk Elghund Sort

Norsk Elghund Sort er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Norge. Denne rasen er en av de eldste og mest kjente av de norske elghundene, og den har vært brukt som jakthund i Norden i flere hundre år.

Norsk Elghund Sort har en karakteristisk sort og grå pels, som er tett og kort. Hunden er kraftig og muskuløs, med en relativt kort snute og spisse, oppreiste ører. Den har også en lang hale som bæres høyt.

Denne rasen er kjent for å være meget allsidig, og er egnet både som jakthund og som familiehund. Norsk Elghund Sort er intelligent, lojal og aktiv, og krever derfor mye mosjon og stimulering. Den har også et sterkt jaktinstinkt, og bør derfor holdes i bånd eller innhegnet når den er ute på tur.

Som familiehund er Norsk Elghund Sort kjent for å være god med barn, men den kan være reservert overfor fremmede. Den er også en utmerket vakthund, og vil varsle når det er noe uvanlig på gang.

Norsk Elghund Sort er en sunn og robust rase, som sjelden lider av alvorlige helseproblemer. Det er likevel viktig å sørge for at hunden får jevnlig tannpleie og kontroll av ører og øyne.

Alt i alt er Norsk Elghund Sort en flott hunderase som er egnet for aktive og erfarne hundeeiere som kan gi den den trening og stimulering den trenger.

Bilder av Norsk-Elghund-Sort

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4214. Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4213. Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4215. Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4216. Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4212.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norsk-Elghund-Sort, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norsk-Elghund-Sort kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norsk-Elghund-Sort:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 268

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15
Tispe: 13

Høyde (cm):

Hann: 46-49 cm
Tispe: 43-46 cm

Farge(r):

Sort

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett og stritt men glattliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene h&...