Beskrivelser og opplevelser med Norsk Buhund

Beskrivelse av Norsk Buhund

Norsk Buhund er en mellomstor hunderase med opprinnelse i Norge. Rasen er en del av gruppen av spisshunder, som kjennetegnes av tette, stående ører og en buskete hale som bæres høyt over ryggen.

Norsk Buhund har en tett og værbestandig pels som kommer i farger som svart, grått eller rødt. Pelsen krever moderat stell og bør børstes jevnlig for å holde den sunn og blank.

Buhunden er kjent for sin intelligens og allsidighet, og egner seg godt som familiehund så vel som i en rekke forskjellige arbeidsoppgaver, for eksempel som gjeterhund eller redningshund. Rasen er svært aktiv og krever regelmessig mosjon og stimulering for å trives og være lykkelig.

Norsk Buhund er kjent for å være en lojal og pålitelig følgesvenn, og er generelt vennlig og hengiven overfor både eiere og fremmede. De er også svært gode vakthunder og vil vanligvis varsle når noen nærmer seg huset eller eiendommen.

Alt i alt er Norsk Buhund en flott hunderase for aktive eiere som ønsker en allsidig følgesvenn som kan utføre en rekke forskjellige oppgaver.

Bilder av Norsk-Buhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norsk-Buhund, nr 4199. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4194. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4197. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4193. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4198. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4195. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4192. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4196.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norsk-Buhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norsk-Buhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norsk-Buhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 237

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 14-18 kg
Tispe: 12-16 kg

Høyde (cm):

Hann: 43-47 cm
Tispe: 41-45 cm

Farge(r):

Gulbrun eller sort

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tettsittende stritt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels