Beskrivelser og opplevelser med Lapsk Vallhund

Beskrivelse av Lapsk Vallhund

Lapsk Vallhund, også kjent som "Lapponian Herder", er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Nord-Sverige, Finland og Norge. Denne rasen er en av de eldste og mest autentiske gjeterhunderasene i verden, og har blitt brukt av samene i århundrer til å hjelpe med å drive og beskytte reinhjorder.

Lapsk Vallhund er en robust og kraftig hund, med en solid kroppsbygning og kort, tett pels som kommer i forskjellige farger som svart, grå, brun og rød. Den har en spiss snute, markerte ører og en hale som ofte er krøllet.

Denne rasen er svært lojal og intelligent, og trives godt når den får jobbe og være aktiv. Lapsk Vallhund er en utmerket gjeterhund og har en naturlig evne til å forstå reinhjordens adferd, men den kan også brukes som en allsidig arbeidshund og følgesvenn.

Lapsk Vallhund er en aktiv hund som trenger daglig mosjon og mentalt stimuli for å trives. Den er også kjent for å være en hengiven familiehund som elsker å tilbringe tid med sin eier og trives best når den får være en del av familien.

Sammenfattet, Lapsk Vallhund er en lojal, intelligent og allsidig hunderase som egner seg godt som både arbeidshund og familiehund, men den passer best for de som kan tilby den tilstrekkelig med mosjon og aktivitet.

Bilder av Lapsk-Vallhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 8131. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4191. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 8130. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4190. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4187. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 8129. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4189. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4188. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 8128.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Lapsk-Vallhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Lapsk-Vallhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Lapsk-Vallhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 284

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 48-54 cm
Tispe: 43-49 cm

Farge(r):

Grader av sort, gråaktig,brun.Ofte lysere grå eller brunaktig farge på kinn, kroppens underside og bein. Hvite tegninger på hals, bryst og bein er tillatt.

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Strittende dekkhår

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Finske-hunderaser
...teorier om hunden i finland en teori er at de finske spisshundene er etterkommere av den såkalte torvhunden,...