Beskrivelser og opplevelser med Grønlandshund

Beskrivelse av Grønlandshund

Grønlandshund er en mellomstor og kraftig rase av hund som opprinnelig kommer fra Grønland. Disse hundene ble avlet opp for å hjelpe inuittene med jakt, transport og å beskytte dem mot ville dyr.

Grønlandshund er en solid og muskuløs hund, med en tykk pels som holder den varm i de kalde arktiske forholdene. Pelsen er ofte grå eller svart, men kan også være hvit. Øynene er små og mørke, og ørene er oppreist og trekantede.

Disse hundene er meget hardføre og har en utmerket evne til å tåle kulde. De er også svært utholdende og kan trekke tunge sleder over lange avstander. Grønlandshund er også kjent for sin intelligens og selvstendighet, og kan være krevende å trene.

Som følge av sin opprinnelse som en arbeidshund, er Grønlandshund en hund som trenger mye fysisk aktivitet og mental stimulering. De trives godt med å være utendørs og å være med på lange turer og eventyr.

Grønlandshund er en lojal og beskyttende hund som kan være skeptisk til fremmede. Men når de først får tillit til noen, kan de være svært hengivne og kjærlige følgesvenner.

Bilder av Gronlandshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Gronlandshund, nr 6286. Bilde av Gronlandshund, nr 6289. Bilde av Gronlandshund, nr 6282. Bilde av Gronlandshund, nr 2877. Bilde av Gronlandshund, nr 2879. Bilde av Gronlandshund, nr 6283. Bilde av Gronlandshund, nr 2876. Bilde av Gronlandshund, nr 6280. Bilde av Gronlandshund, nr 6285. Bilde av Gronlandshund, nr 6287. Bilde av Gronlandshund, nr 6281. Bilde av Gronlandshund, nr 6288. Bilde av Gronlandshund, nr 2882. Bilde av Gronlandshund, nr 2884. Bilde av Gronlandshund, nr 2886. Bilde av Gronlandshund, nr 2887. Bilde av Gronlandshund, nr 2875. Bilde av Gronlandshund, nr 2874. Bilde av Gronlandshund, nr 2883. Bilde av Gronlandshund, nr 6284. Bilde av Gronlandshund, nr 2881. Bilde av Gronlandshund, nr 2880. Bilde av Gronlandshund, nr 2878. Bilde av Gronlandshund, nr 2885.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gronlandshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gronlandshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Gronlandshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 274

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-35+ kg
Tispe: 25-30+ kg

Høyde (cm):

Hann: 60+ cm
Tispe: 55+ cm

Farge(r):

Alle farger og kombinasjoner tillates

Pelslengde:

Medium

Pels:

tett, rett og stiv.

Pelsstell:

en del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Meget aktiv

Fra DogLex

Danske-hunderaser
...det finnes kun to danske hunderaser som er anerkjent internasjonalt, noe som nok skyldes at danmark fysisk henger...