Beskrivelser og opplevelser med Border Collie

Beskrivelse av Border Collie

Border Collie er en intelligent og energisk hunderase som har blitt avlet for å arbeide med sauer. Rasen har en atletisk og smidig kropp, med en dobbel pels som vanligvis er sort og hvit, men kan også være andre farger.

Border Collie er kjent for sin høye intelligens og evne til å lære og utføre en rekke oppgaver. De er svært lydige og vil gjerne arbeide og lære nye triks. På grunn av dette egner de seg godt til hundesport som agility, lydighet og flyball, men de kan også brukes som gjeterhunder.

Rasen har et sterkt behov for fysisk og mental stimulering, og det er viktig å gi dem nok mosjon og trening for å holde dem sunne og glade. De er også kjent for å være lojale og hengivne overfor sine eiere, og kan være gode familiehunder hvis de får den riktige treningen og sosialiseringen.

Border Collie er en aktiv og livlig rase, og passer best for eiere som kan gi dem den tiden og oppmerksomheten de trenger. De er en flott rase for de som ønsker en arbeidshund eller en hundesport-kamerat, men kan være utfordrende for de som ikke har erfaring med hunder eller ikke har tid til å gi dem tilstrekkelig mosjon og trening.

Bilder av Border-Collie

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Border-Collie, nr 147. Bilde av Border-Collie, nr 8021. Bilde av Border-Collie, nr 8018. Bilde av Border-Collie, nr 5482. Bilde av Border-Collie, nr 8020. Bilde av Border-Collie, nr 5480. Bilde av Border-Collie, nr 145. Bilde av Border-Collie, nr 5475. Bilde av Border-Collie, nr 8016. Bilde av Border-Collie, nr 5481. Bilde av Border-Collie, nr 8014. Bilde av Border-Collie, nr 5473. Bilde av Border-Collie, nr 5484. Bilde av Border-Collie, nr 8015. Bilde av Border-Collie, nr 5479. Bilde av Border-Collie, nr 5470. Bilde av Border-Collie, nr 5471. Bilde av Border-Collie, nr 8019. Bilde av Border-Collie, nr 5483. Bilde av Border-Collie, nr 148. Bilde av Border-Collie, nr 137. Bilde av Border-Collie, nr 144. Bilde av Border-Collie, nr 5476. Bilde av Border-Collie, nr 5478. Bilde av Border-Collie, nr 141. Bilde av Border-Collie, nr 149. Bilde av Border-Collie, nr 139. Bilde av Border-Collie, nr 5474. Bilde av Border-Collie, nr 138. Bilde av Border-Collie, nr 150. Bilde av Border-Collie, nr 5472. Bilde av Border-Collie, nr 8017. Bilde av Border-Collie, nr 140.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Border-Collie, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Border-Collie kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Border-Collie:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 297

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-22kg
Tispe: 13-20kg

Høyde (cm):

Hann: 52-55cm
Tispe: 50-53cm

Farge(r):

Sort og hvit, kan også være brun og hvit eller sort og hvit med brune innslag

Pelslengde:

Langhåret,kan også være semi-lang eller semi-kort

Pels:

Glatt, blank og liggende.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye