Beskrivelser og opplevelser med Akita

Beskrivelse av Akita

Akita er en stor japansk hunderase som er kjent for sin styrke, intelligens og lojalitet. Disse hundene har en muskuløs og kraftig kropp med en stor, bred hode og trekantede ører som står oppreist. Pelsen er dobbeltlagret, med en myk underpels og en hardere, beskyttende ytre pels som kan være hvit, rød eller brindle i farge.

Akitas har en stolt og selvstendig personlighet, og kan være reservert overfor fremmede. De krever en erfaren eier som kan gi dem god trening og sosialisering fra en tidlig alder. Akitas kan være gode med barn og andre husdyr hvis de er oppdratt og sosialisert riktig.

Som arbeidshunder ble Akitas opprinnelig brukt til jakt på store dyr som bjørn, hjort og villsvin. I dag brukes de ofte som vakthunder og ledsagerhunder. Akitas er kjent for sin hengivenhet til familien sin, og vil ofte være tett på eieren sin og beskytte dem hvis det er nødvendig.

Akitas har en tendens til å være helsesterke, men kan være utsatt for noen arvelige helseproblemer som hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er viktig å kjøpe fra en seriøs oppdretter som tester foreldrene for slike sykdommer før man tar med en valp hjem.

Bilder av Akita

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Akita, nr 7995. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 7990. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 1393. Bilde av Akita, nr 1380. Bilde av Akita, nr 7991. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 1384. Bilde av Akita, nr 7997. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 7993. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 7996. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 7992. Takk til Kennel Ak-inu-ba Bilde av Akita, nr 1395. Bilde av Akita, nr 7994. Takk til Kennel Ak-inu-ba

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Akita, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Akita kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Akita:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 255

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-50 kg
Tispe: 30-50 kg

Høyde (cm):

Hann: 67 cm (+/-3cm)
Tispe: 61 cm (+/-3cm)

Farge(r):

sesam(rød), tigret eller hvit

Pelslengde:

Kort

Pels:

Grov, rett dekkpels

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Blandingshunder
...det er normalt en tilfeldig krysning mellom to eller flere ulike (ofte populære) hunderaser. beg...
Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynolo...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauz...