Beskrivelser og opplevelser med West Highland White Terrier

Beskrivelse av West Highland White Terrier

West Highland White Terrier, også kjent som "Westie", er en populær hunderase kjent for sin spunky og nysgjerrige personlighet. Disse små, men robuste hundene er kjent for sin hvite, pelskledde kropp og spisse, oppreiste ører.

Westies er vanligvis mellom 25 og 28 cm høye ved skulderen og veier mellom 6 og 10 kg. De er aktive og livlige hunder som trives godt med daglig mosjon og lek. Til tross for størrelsen deres, er de også kjent for å være modige og selvsikre.

Disse hundene ble opprinnelig avlet i Skottland for å jakte på små dyr, inkludert rotter og grevlinger. Deres skarpe sanser og sterke jaktinstinkt gjør dem til gode jegere og overvåkere. Som følge av dette kan de være litt sta og har et sterkt behov for å utforske og undersøke omgivelsene sine.

Westies er også kjent for å være lojale og kjærlige overfor sine menneskelige familiemedlemmer. De trives godt i et hjem med oppmerksomhet og tid til å leke og sosialisere seg. Som med alle hunderaser, bør potensielle eiere undersøke grundig og forstå alle de unike egenskapene til West Highland White Terrier før de tar beslutningen om å bringe en inn i hjemmet sitt.

Bilder av West-Highland-White-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3625. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3626. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3631. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3632. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3630. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3633. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3634. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3628. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3627. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3623. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3635. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3629. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 3624.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av West-Highland-White-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til West-Highland-White-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om West-Highland-White-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 085

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 7-9 kg
Tispe: 7-9 kg

Høyde (cm):

Hann: 28cm
Tispe: 28 cm

Farge(r):

Hvit

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels