Beskrivelser og opplevelser med Welsh Terrier

Beskrivelse av Welsh Terrier

Welsh Terrier er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Wales. Den er kjent for sitt aktive og lekne vesen, og er en populær familiehund på grunn av sin hengivenhet til mennesker. Welsh Terrier har en kvadratisk kroppsform med en muskuløs og kompakt kropp, og dens pels er tett og trådaktig med en karakteristisk rødbrun og svart fargekombinasjon.

Rasen er intelligent og lærevillig, og er derfor enkel å trene. Den er også modig og beskyttende overfor sin familie, og vil gi lyd fra seg hvis den oppfatter en trussel. Welsh Terrier er også glad i å være aktiv og trenger derfor daglig mosjon og trening. Denne rasen er kjent for å være sosial og vil trives best i en familie som gir den mye oppmerksomhet og kjærlighet.

Welsh Terrier har en gjennomsnittlig levealder på rundt 12-15 år og er generelt en sunn rase. Imidlertid kan den være utsatt for noen helseproblemer som allergier, øreinfeksjoner og enkelte arvelige sykdommer, så det er viktig å holde et øye med hundens helse og ta den til regelmessige veterinærkontroller.

Bilder av Welsh-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Welsh-Terrier, nr 3651. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3646. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3644. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3650. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3648. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3647. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3642. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3645. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3643. Bilde av Welsh-Terrier, nr 3649.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Welsh-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Welsh-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Welsh-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 078

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 9-9,5 kg
Tispe: 9-9,5 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks 39 cm
Tispe: Maks 39 cm

Pelslengde:

Korthåret

Pelsstell:

Middels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels