Beskrivelser og opplevelser med Skotsk Terrier

Beskrivelse av Skotsk Terrier

Skotsk Terrier, også kjent som "Scottie", er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Skottland. De er kjent for sin distinkte utseende med en kraftig, kort kropp, korte bein og en bred, høyreist hale.

Scottie har en tykk, grov pels som vanligvis er svart, brindle eller wheaten farget. Pelsen krever regelmessig børsting og trimming for å holde den sunn og vakker.

Disse hundene er også kjent for sin lojale og uavhengige natur. De er modige og selvsikre, og vil ofte beskytte sin familie og territorium. Som alle terriere, har de en sterk jaktinstinkt og elsker å grave.

Scotties kan være ganske sta og trenger konsekvent trening og sosialisering fra en tidlig alder. De trives best i et hjem med en erfaren eier som kan gi dem nok trening og oppmerksomhet.

Alt i alt, Skotsk Terrier er en flott hunderase for de som ønsker en lojal og modig følgesvenn som krever litt innsats og oppmerksomhet.

Bilder av Skotsk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4373. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4377. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4370. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4372. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4379. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4376. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4371. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4375. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4380. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4378. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4374.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Skotsk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Skotsk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Skotsk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 073

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 8,6 -10,4kg
Tispe: 8,6 -10,4 kg

Høyde (cm):

Hann: 25,4-28 cm
Tispe: 25,4- 28 cm

Farge(r):

Sort, hvete, brindle i alle nyanser

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Tettliggende dobbelt hårlag

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels