Beskrivelser og opplevelser med Silky Terrier

Beskrivelse av Silky Terrier

Silky Terrier er en liten og vakker hunderase som opprinnelig kommer fra Australia. Den er kjent for sitt lange, silkeaktige og blanke pels som er karakteristisk for rasen. Pelsen er som navnet tilsier, veldig myk og silkeaktig, og den kommer i forskjellige farger som blå og rød.

Silky Terrier er en aktiv og leken rase som er svært lojal og hengiven mot sin eier. Den er veldig glad i å leke og løpe, og trenger derfor daglig mosjon og aktivitet. Til tross for sin lille størrelse, har Silky Terrier en tøff personlighet og kan være ganske modig og beskyttende overfor sin familie.

Silky Terrier er en intelligent rase som er lett å trene, men den kan også være ganske sta og selvstendig. Det er derfor viktig å trene og sosialisere hunden fra en tidlig alder. Silky Terrier er en flott familiehund som trives godt i et hjem med barn og andre dyr, men den kan også være tilfreds som enkeltkjæledyr.

Generelt sett er Silky Terrier en flott hunderase for de som ønsker seg en liten, leken og lojal følgesvenn med mye personlighet.

Bilder av Silky-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Silky-Terrier, nr 4090. Bilde av Silky-Terrier, nr 4095. Bilde av Silky-Terrier, nr 4092. Bilde av Silky-Terrier, nr 4088. Bilde av Silky-Terrier, nr 4089. Bilde av Silky-Terrier, nr 4087. Bilde av Silky-Terrier, nr 4085. Bilde av Silky-Terrier, nr 4098. Bilde av Silky-Terrier, nr 4094. Bilde av Silky-Terrier, nr 4091. Bilde av Silky-Terrier, nr 4097. Bilde av Silky-Terrier, nr 4093. Bilde av Silky-Terrier, nr 4096. Bilde av Silky-Terrier, nr 4086.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Silky-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Silky-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Silky-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 236

Størrelse:

liten

Vekt (kg):

Hann: 3,5-4,5 kg
Tispe: i proposjon til høyde

Høyde (cm):

Hann: 23-26 cm
Tispe: litt mindre

Farge(r):

blå og mahogni,grå blåog mahogni

Pelslengde:

lang

Pels:

silkeaktig 12-15 cm lang

Pelsstell:

noe ca 2 ganger pr uke

Aktivitet:

aktiv