Beskrivelser og opplevelser med Sealyham Terrier

Beskrivelse av Sealyham Terrier

Sealyham Terrier er en liten hunderase med en kompakt og muskuløs kropp, som er kjent for sin selvsikkerhet og utholdenhet. Rasen har en karakteristisk lang og bred snute, som gir dem et særegent utseende. Sealyham Terrier har også store, mørke øyne og hengende ører som gir dem et mildt uttrykk.

Pelsen til Sealyham Terrier er tett og hard, med en myk underull, og kommer vanligvis i hvit farge, men kan også ha noen få sorte eller brune flekker på kroppen. Pelsen krever regelmessig børsting og trimming for å holde den sunn og skinnende.

Sealyham Terrier er en aktiv og nysgjerrig rase som elsker å utforske og være i aktivitet. De er også intelligente og lærevillige, men kan være litt sta til tider, så det er viktig å gi dem konsekvent trening og oppdragelse.

Selv om Sealyham Terrier er en liten rase, er de robuste og tåler godt fysisk aktivitet og utendørs liv. De er også kjent for å være gode selskapshunder og er lojale og hengivne mot sine eiere.

Bilder av Sealyham-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4334. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4340. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4328. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4333. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4329. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4337. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4338. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4335. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4336. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4332. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4331. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4339.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sealyham-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sealyham-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Sealyham-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 074

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 9 kg
Tispe: 8,2 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks 31 cm
Tispe: Maks 31 cm

Farge(r):

Hvit med gule, brune eller blå flekker på hodet.

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Hard og stritt

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja