Beskrivelser og opplevelser med Parson Russell Terrier

Beskrivelse av Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier er en liten, energisk hunderase med en rektangulær kropp og korte ben. Den har et karakteristisk hode med et kraftig kjeveparti og vennlige øyne som utstråler intelligens og besluttsomhet.

Rasen ble opprinnelig avlet for å jakte på gnagere og har derfor en sterk jaktinstinkt. Parson Russell Terrier er kjent for å være modig, smart og selvstendig, og den trenger derfor en erfaren og konsekvent eier som kan gi den klare retningslinjer og nok aktivitet.

Disse hundene har et kort, tett og glatt pels som vanligvis er hvitt med brune eller sorte flekker. Pelsen krever minimalt med stell, men regelmessig børsting kan bidra til å holde den sunn og glansfull.

Parson Russell Terrier er en aktiv rase som trenger mye mosjon og mental stimulering. De elsker å utforske og kan være gode på agility eller lydighetstrening. På grunn av deres høye energinivå kan de ikke anbefales til de som leter etter en rolig selskapshund.

Samtidig kan Parson Russell Terrier være en lojal og kjærlig følgesvenn for de som kan gi dem den oppmerksomheten og treningen de trenger.

Bilder av Parson-Russell-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3484. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3481. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3482. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3478. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3479. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3480. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3477. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3476. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 3483.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Parson-Russell-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Parson-Russell-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Parson-Russell-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 339

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5 - 8 kg
Tispe: 5 - 8 kg

Høyde (cm):

Hann: 34–38 cm
Tispe: 31–35 cm

Farge(r):

Hvit, hvit med tan, gule eller sorte tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Stritt, broken eller glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv