Beskrivelser og opplevelser med Norfolk Terrier

Beskrivelse av Norfolk Terrier

Norfolk Terrier er en liten og robust hunderase som opprinnelig kommer fra Storbritannia. Rasen er kjent for sin modige og nysgjerrige natur, og den er ofte beskrevet som en "stor hund i en liten kropp".

Norfolk Terrier har en kort og kompakt kropp, med kraftige bein og en bred brystkasse. Hodet er proporsjonalt stort i forhold til kroppen, med en kort snute og et uttrykksfullt ansikt. Ørene er hengende og trekantede, og øynene er mørke og runde.

Pelsen til Norfolk Terrier er tett og hard, med en myk underull som gir god isolasjon. Fargene kan variere fra rød, hvit, sort, wheaten eller grizzle. Pelsen krever regelmessig børsting og trimming for å holde den i god stand.

Norfolk Terrier er en livlig og aktiv rase som trenger mye mosjon og stimulering for å trives. De er også kjent for å være svært lojale og hengivne mot sine eiere, og de elsker å være med på alle aktiviteter. Rasen kan være litt sta og utfordrende å trene, men med riktig tilnærming og konsekvent opplæring, kan de bli lydige og pålitelige følgesvenner.

Alt i alt er Norfolk Terrier en flott hunderase for aktive og kjærlige eiere som er villige til å gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger for å trives.

Bilder av Norfolk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3446. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3453. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3449. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3444. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3450. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3443. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3448. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3447. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3445. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3451. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3442. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 3452.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norfolk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norfolk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norfolk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 272

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 25-26 cm
Tispe: 25-26 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

korthåret

Pels:

tett, ru, hard

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite