Beskrivelser og opplevelser med Manchester Terrier

Beskrivelse av Manchester Terrier

Manchester Terrier er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra England. Denne rasen har en slank og muskuløs kroppsbygning, med en kort, skinnende pels som kan være sort eller sort og tan.

Manchester Terrier er en aktiv og intelligent rase, og de krever mye trening og stimulering for å trives. De er generelt vennlige og lojale mot sin eier, men kan være reserverte overfor fremmede.

Denne rasen kan være egnet for familier med eldre barn, da de kan være for ivrige for små barn å leke med. De trives godt med andre hunder og kan til og med være venner med katter hvis de blir introdusert riktig.

På grunn av deres høye energinivå og intelligens, egner Manchester Terrier seg godt til aktiviteter som agility og lydighet. De har også en sterk jaktinstinkt og kan være flinke til å jakte på smådyr.

Som alle hunderaser, har Manchester Terrier visse helseproblemer som man bør være oppmerksom på, inkludert problemer med øynene, hoftene og kneleddene. Potensielle eiere bør derfor undersøke grundig før de bestemmer seg for å adoptere en Manchester Terrier.

Bilder av Manchester-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Manchester-Terrier, nr 3392. Bilde av Manchester-Terrier, nr 3394. Bilde av Manchester-Terrier, nr 3397.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Manchester-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Manchester-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Manchester-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 071

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 38-41 cm
Tispe: 38-41 cm

Pelslengde:

Korthåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels