Beskrivelser og opplevelser med Irsk Terrier

Beskrivelse av Irsk Terrier

Irsk Terrier er en mellomstor hunderase som har sin opprinnelse i Irland. Denne rasen er kjent for sin intelligens, utholdenhet og modighet. Irsk Terrier har et robust og muskuløst bygning, med en rektangulær form og et velproporsjonert hode i forhold til kroppen.

Pelsen til Irsk Terrier er ru og trådaktig, og kommer i fargene rød eller rødbrun. Pelsen krever regelmessig trimming og stell for å holde den sunn og frisk. Irsk Terrier er også kjent for sine spisse ører og mørke øyne, som gir den et våkent og oppmerksomt uttrykk.

Som en terrier-rase er Irsk Terrier energisk og leken, og den trives godt med daglig mosjon og mentale utfordringer. Denne rasen er også kjent for å være svært lojal og hengiven overfor sin familie, og kan være en god vakthund på grunn av sin beskyttende natur.

Irsk Terrier kan være en utfordrende rase å trene, da den har en selvstendig og sta personlighet. Men med riktig trening og sosialisering, kan denne rasen være en flott følgesvenn for de som er villige til å investere tid og innsats i å trene og ta vare på den.

Bilder av Irsk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Irsk-Terrier, nr 4725. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4734. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6491. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6494. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4729. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4739. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4735. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4722. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6495. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4737. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6496. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6499. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6498. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4738. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4732. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6490. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6493. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6500. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4723. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4730. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4733. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4728. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6492. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4736. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4726. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4724. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4727. Bilde av Irsk-Terrier, nr 6497. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4731.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irsk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irsk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Irsk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 139

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 12 kg
Tispe: 12 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 cm
Tispe: 46 cm

Farge(r):

Gulrød til mørk rød

Pelslengde:

kort

Pels:

Tett stri med myk underull

Pelsstell:

Lite pelsen må nappes 2-3 ganger i året

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels