Beskrivelser og opplevelser med Irish Glen Of Imaal Terrier

Beskrivelse av Irish Glen Of Imaal Terrier

Irish Glen of Imaal Terrier er en liten til middels stor hunderase som har sin opprinnelse fra fjellene i Wicklow, Irland. Denne rasen har en karakteristisk kraftig bygning med en bred kropp og korte ben. Pelsen er stri og værbestandig, og kommer vanligvis i fargene blå, brindle eller wheaten.

Irish Glen of Imaal Terrier er en hardfør og modig hund, med en intelligent og lojal personlighet. Den har en sterk vilje og kan være litt sta, men med riktig trening og oppdragelse kan den være en fantastisk følgesvenn. Rasen er også kjent for å være god med barn og andre dyr, og trives godt i en aktiv familie som liker å være ute på tur.

Irish Glen of Imaal Terrier er en allsidig rase som kan brukes til en rekke aktiviteter, som f.eks. jakt, agility, lydighet og terapihund. De har også en god nese og kan brukes som sporhund.

Sammenlignet med andre terrierraser er Irish Glen of Imaal Terrier kjent for å være en roligere og mer avslappet hund. De trenger likevel en del mosjon og mentalt stimulering for å trives, og vil derfor ha det best i et hjem med tilgang til en hage eller turer i naturen.

Alt i alt er Irish Glen of Imaal Terrier en flott hunderase for de som ønsker en allsidig, hardfør og lojal følgesvenn som trives både inne og ute.

Bilder av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2925. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6461. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6457. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6454. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6452. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2917. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6459. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2921. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6456. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6455. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2922. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6458. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2928. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6462. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2926. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2924. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2927. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6460. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2920. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 2923. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 6453.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Irish-Glen-Of-Imaal-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 302

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: ca.16 kg
Tispe: ca.16 kg

Høyde (cm):

Hann: ca.35 cm
Tispe: ca.35 cm

Farge(r):

Varianter av hvete og blå

Pelslengde:

Middels

Pels:

Rufsete, stri men myk

Pelsstell:

Lite

Aktivitet:

Middels