Beskrivelser og opplevelser med Dandie Dinmont Terrier

Beskrivelse av Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier er en liten hunderase med en distinkt utseende og personlighet. Denne rasen er oppkalt etter en karakter i romanen "Guy Mannering" av Sir Walter Scott, og er en av de eldste terriere som fortsatt er i dag.

Dandie Dinmont Terrier er kjent for sin karakteristiske utseende, med en lang kropp, korte ben og en hodeform som minner om en sopp. Pelsen er grov og tett, og kan være i forskjellige farger som peppergrå, salt og pepper eller brun. Denne rasen har også store, uttrykksfulle øyne og et skjegg som gir den et karakteristisk utseende.

Dandie Dinmont Terrier er en tøff og modig hund, som samtidig er vennlig og lojal mot sine eiere. Denne rasen er veldig intelligent og kan være en utfordring å trene, men med riktig opplæring og sosialisering kan den bli en fantastisk følgesvenn.

På grunn av sin liten størrelse og aktive natur, egner Dandie Dinmont Terrier seg godt som en innendørs hund, men trenger likevel regelmessig mosjon og stimulering. Denne rasen er også kjent for å være god med barn, og kan være en flott familiehund for de som er villige til å investere tid og energi i trening og omsorg.

Bilder av Dandie-Dinmont-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5718. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2367. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2365. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5717. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2374. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5709. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2372. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2369. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5713. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5714. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2373. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2378. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5711. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5710. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2379. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2371. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2376. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2370. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5712. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5715. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5708. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2377. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5716. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2366. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 2368. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 5707.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dandie-Dinmont-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dandie-Dinmont-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dandie-Dinmont-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 168

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 8-12 kg
Tispe: 8-12 kg

Høyde (cm):

Hann: 20-27,5 cm
Tispe: 20-27,5 cm

Farge(r):

Lys grå til blågrå,beige til rødbrun

Pelslengde:

Kort med lengre hår på ben og bryst

Pels:

2/3 stritt hår og 1/3 mykt hår

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel