Beskrivelser og opplevelser med Cesky Terrier

Beskrivelse av Cesky Terrier

Cesky Terrier er en hunderase som opprinnelig kommer fra Tsjekkia, og ble utviklet på midten av 1900-tallet av kynologen Frantisek Horak. Rasen er relativt liten, med en gjennomsnittlig høyde på ca. 30 cm og en vekt på ca. 8-10 kg.

Cesky Terrier er kjent for sitt spesielle utseende, med en langstrakt kropp og korte ben. Rasen har også et langt og skjeggaktig skjegg, samt lange øyebryn som gir den et karakteristisk uttrykk. Pelsen er myk og bølget, og kommer i fargene blågrå eller gråbrun.

Som personlighet er Cesky Terrier en lojal og intelligent hund som er en god følgesvenn for både enkeltpersoner og familier. Rasen er også kjent for å være tålmodig og vennlig mot barn. Cesky Terrier har et moderat aktivitetsnivå og trenger regelmessig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter for å trives.

Cesky Terrier har en naturlig trang til å jakte og grave, så det er viktig å trene og sosialisere hunden tidlig for å unngå uønsket atferd. Rasen er også utsatt for noen genetiske sykdommer, så det er viktig å kjøpe hunden fra en ansvarlig oppdretter som tester sine avlshunder for slike sykdommer.

Bilder av Cesky-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cesky-Terrier, nr 2135. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2127. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2140. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5642. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2137. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5641. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5646. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5640. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2142. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5638. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5643. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2130. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2128. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2141. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5644. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5645. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2129. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2132. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2138. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2133. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5647. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2131. Bilde av Cesky-Terrier, nr 2136. Bilde av Cesky-Terrier, nr 5639.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cesky-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cesky-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Cesky-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 246

Vekt (kg):

Hann: 6-10 kg
Tispe: 6-10 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-32 cm
Tispe: 25-32 cm

Farge(r):

Blågrå,kaffebrun,gule,grå, hvite tegninger

Pels:

Bølget

Pelsstell:

Klippes på hals og rygg

Allergi:

Ja