Beskrivelser og opplevelser med Brasiliansk Terrier

Beskrivelse av Brasiliansk Terrier

Brasiliansk Terrier er en liten, aktiv og energisk hunderase som opprinnelig kommer fra Brasil. Rasen er også kjent som Fox Paulistinha, og er en typisk terrier med en muskuløs kropp og korte bein.

Brasiliansk Terrier er en allsidig rase som kan brukes både som jakthund og som selskapshund. Den er kjent for å være svært intelligent, lærevillig og modig, og er derfor også en populær hund i hundesport som agility og lydighet.

Pelsen til Brasiliansk Terrier er kort og glatt, og kan være i forskjellige farger som hvit, sort, brun og fawn. Den krever minimalt med stell og pelspleie, og røyter lite.

Som de fleste terriere, har Brasiliansk Terrier et høyt aktivitetsnivå og trenger mye mosjon og stimulering for å trives. Den egner seg derfor best for aktive eiere som kan tilby den både fysisk og mental utfordring.

Brasiliansk Terrier er generelt en sunn rase med få helseproblemer, men som med alle raser kan de være predisponert for visse genetiske sykdommer. Det er derfor viktig å kjøpe valp fra en ansvarlig oppdretter som har helseundersøkt foreldrene.

Bilder av Brasiliansk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2045. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2046. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2042. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2041. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2038. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2035. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2039. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2040. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2036. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2037. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2043. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 2044.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Brasiliansk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Brasiliansk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Brasiliansk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 341

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 10 kg
Tispe: 10 kg

Høyde (cm):

Hann: 35-40
Tispe: 33-38

Farge(r):

Hvit med svarte,brune og blå teegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Blank stri

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye