Dvergschnauzer

Dvergschnauzer

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Dvergschnauzer.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dvergschnauzeren - en stor hund i lite format!
Dvergschanuzeren er en robust liten hund som kan brukes til så mangt. Dens frekke og nysgjerrige vesen gjør at den elsker å utforske sine omgivelser. Den røyter ikke og de fleste allergikere reagerer ikke på den. Den er en utholdende, tøff og energisk rase som foretrekker å være rundt sin eier. Personligheten oppveier fullt ut for størrelsen, og den blir karakterisert som en stor hund i lite format. Den er vanskelig å overse eller neglisjere med sitt enorme pågangsmot og uredde fremtreden. Dvergschnauzeren er vennlig, oppmerksom og lettlært. Den er rask til beins og elsker å leke. Dvergschnauzeren er en til tider sta hund, som trenger en fast men vennlig hånd. Ofte opplever du at dvergschnauzeren din "snakker" og gir fra seg lyd for å oppnå eiers oppmerksomhet. Dette er naturlig for rasen, så for deg som ønsker deg en stille hund er det ikke sikkert at denne rasen er å anbefale.

Dvergschnauzeren er den minste av de tre Schnauzer variantene. Det finnes også to større schnauzervarianter, nemlig Mellomschnauzer og Riesenschnauzer. Dvergschnauzeren rager mellom 30 og 35 cm over bakken, og dens hendige størrelse gjør den til en yppelig hund for de fleste husholdninger. Den er karakteristisk med sitt spesielle uttrykk: bryn og skjegg og stri pels, og den finnes i fire forskjellige fargevarianter:

* salt/pepper (grå)
* sort/sølv (sort med hvite tegninger)
* hvit
* sort

Rasen hadde opprinnelig kuperte ører og hale, men i Norge og endel andre land er dette ikke lengre tillatt. Ukuperte ører gir dvergschnauzeren ett mer vennlig uttrykk, mens de kuperte ørene gjør at den ser mer oppvakt ut. Det er mange meninger om hva som er rett, uansett setter lovverket her i landet en stopper for hva man kan gjøre. For nøyaktig beskrivelse av rasen, les Rasestandarden.

Dvergschnauzeren kan brukes til det meste: agility, lydighet og utstilling. Nylig fikk også Norge Nordens (og kanskje verdens?) første dvergschnauzer med Viltspor Championat!

Rasen er kjent for sin sunnhet blandt veterinærer. Likevel skal man være oppmerksom på etpar problemer. PRA (Progressive Retinal Atrophy) og katarakt er de mest kjente innen rasen. Raseklubben ønsker å bekjempe dette og har derfor pålagt oppdrettere i Norge å øyenlyse sine hunder før de går i avl. Hvis ikke dette er gjort blir ikke kullet godkjent av avlsrådet i raseklubben. På grunn av størrelse er det sjelden problemer med hofter eller skuldre hos dvergschnauzeren, i motsetning til de større schnauzer-variantene. Fordi dvergschnauzeren er en sunn rase kan du regne med at hunden blir gammel, 15 år er ikke uvanlig. Faller valget ditt på dvergschnauzer kan du forvente deg et langt og godt liv sammen med den.

Historikk for Dvergschnauzer

Rasen er godkjent fra ca. 1903. Pinscher og Affenpinscher var sannsynligvis med på å danne rasen sammen med schnauzeren.

Mer om Dvergschnauzer:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 183

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5-7
Tispe: 4,5-7

Høyde (cm):

Hann: 30-35
Tispe: 30-35

Farge(r):

Sort, sort/sølv, hvit og salt/pepper

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Tett, hard og stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

lite

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Schnauzere
...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molo...

Bilder av Dvergschnauzer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dvergschnauzer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dvergschnauzer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.