Argentinsk Dogge

Argentinsk Dogge

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Argentinsk Dogge.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Argentinsk dogge er en stor og meget kraftig argentinsk mastiff, som er forbudt å holde i Norge. Den er den eneste hunderasen med opprinnelse fra Argentina.

Den er avlet for å jage villsvin og er kanskje den mest muskuløse rasen. Dens kampforfedre gjør den omdiskutert, og den er forbudt i mange land.
Dogoen hedres for sine evner til å ta seg frem i ulendt terreng. De vakre hundene er lette å kjenne igjen, bare se etter den hvite pelsen, den fargen har de for at de skal synes på jakt. De har en bred buet hale som styrker bevegeligheten under jakt. Den har også en unik tannbue, den er firkantet i stedet for rund. Fortennene sitter i en rett linje, det gir den større biteoverflate og flere tenner får tak i det hunden angriper.
Den er utrolig sterk og lojal, når du har en slik hund hjemme kan du føle deg trygg. Den trenger mye plass å løpe på, den må stimuleres og aktiveres for det er en energisk hund. Den er avlet for å beskytte familien og jage villsvin.
Pelsen føles som sateng og det holder å børste den en gang i uken, så pelsstellet er enkelt. Men det bør nevnes at den røyter små hvite hår som fester seg på klær og møbler.
Dogo argentinoen er bestem og egenrådig, så du må være enda mer bestemt og egenrådig. Det er en sunn rase men kan lide av døvhet. Av temperatur foretrekker den nok et varmt klima. Den kan være en flott familiehund, men den bør bo sammen med en hundevant familie.

Rasen ble opprinnelig avlet som en kombinert jakthund, vakthund og kamphund, men den har også andre kvaliteter som brukshund. Som familiehund er den lite egnet annet enn for de med solid erfaring, selv om den regnes som kjælen og snill.

Argentinsk dogge er en meget robust, aktiv, energisk, modig og svært voktsom hunderase, som nok passer for de færreste. Den regnes imidlertid som føyelig, mild, rolig, snill og svært tålmodig og tolerant med de den kjenner og liker. Den skal også være svært sosial og liker helst å holde seg i nærheten av sine folk. Den bjeffer sjelden, men er ofte svært dominant og kan være lite kontrollerbar omkring andre hunder. Den skal også være svært fiendtlig mot fremmede når den oppholder seg på eierens eindom.

Rasen trenger regelmessig og mye mosjon, men ikke av den intense sorten.

Historikk for Argentinsk Dogge

Argentinsk dogge er en mastiff av molossertype som ble skapt av brødrene Matinez på begynnelsen av 1900-tallet, selv om kun dr. Antonio Nores Martinez blir kreditert som oppdretter i moderne litteratur.

Hunderasen er et resultat av kryssavl mellom en rekke hunderaser, der den såkalte cordobanske kamphunden (en blanding av bullterrier, engelsk bulldog og ulike mastiffer) dannet stammen i avlen. I blodslinjene finnes således engelsk mastiff, pyreneisk mastiff, spansk mastiff, vorstehhund, grand danois og irsk ulvehund m.fl.

Den første rasestandarden skriver seg fra 1928, men den ble først anerkjent av den argentinske kennelklubben, Federación Cinológica Argentina, den 21. mai 1964. FCI anerkente rasen 31. juli 1973, men siden da har den rukket å bli forbudt i en rekke land - blant annet i Norge.

Mer om Argentinsk Dogge:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 292

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40-50kg
Tispe: 40-50kg

Høyde (cm):

Hann: 61-69 cm
Tispe: 58-66 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig ansvar...
Hundebitt
...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. statistikk ...
Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og d...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i realit...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, moloss...

Bilder av Argentinsk Dogge

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Argentinsk Dogge, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Argentinsk Dogge kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.