Dingo

Dingo

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Dingo.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Nasjonalskatten i Australia.

Australia er hjemmet for et av de mest missforståtte hundedyrene i verden, villhunden som kalles Dingo. Den anses ikke som en egen rase, men befinner seg et sted mellom ulv og hund. I visse deler av Australia anses de som skadedyr, og jaktes på. I 5000 år var dingoen Australias største firbente rovdyr, når engelskmennene kom over med sauer ble disse et festmåltid for dingoene. Når de nå fikk god tilgang på mat vokste dingo bestanden voldsomt, og sauebøndene og dingoene kom raskt på kant.For å holde dingoene ute, ble verdens lengste gjerde bygget. Dingoer kan også gå etter hare og kenguru.
På mange steder er det forbudt å ha dem som husdyr for det er fremdeles en villhund. Navnet kommer fra en aboriginsk dialekt. De ble ikke holdt som husdyr, men de skal ha vandret sammen med aboriginerne.
Fargen og pelstykkelsen varierer etter området den bor i. Dingoen kan snu hodet nesten 360 grader og potene kan rotere som menneskenes håndledd. De kan klatre i trær og til og med åpne dører. De har ekstremt skarpe sanser, de bjeffer ikke, de hyler og de har et komplisert kommunikasjonssystem seg imellom. De er meget intelligente og egenrådige. Skal man ha de i fangenskap må det skje på deres betingelser. De bør holdes unna mindre dyr og ukjente småbarn. Dingovalper knytter tidlig bånd til territoriet og flokken, og flokken kan være en familie med barn og andre husdyr.
Ekspertene er enige; tenk deg nøye om før du skaffer deg en dingo, og undersøk om det i det hele tatt er lovlig i det landet du bor.
De er vant til å bevege seg på store åpne områder, så man trenger stor eiendom for å ha den som husdyr. De er veldig sunne og har en høy levealder. For australere er dingoen en nasjonalskatt.

Historikk for Dingo

Deres opprinnelige forfedre antas å ha kommet med mennesker fra Sørøst-Asia for tusenvis av år siden.

Mer om Dingo:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13-20 kg
Tispe: 13-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 52-60 cm
Tispe: 52-60 cm

Farge(r):

Sandfarget til rødbrun, kan inkludere tan mønstre og være tidvis svart, lys brun eller hvit.

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Hundefamilien
...hundefamilien (canidae), som også i et samlebegrep kalles hundedyr og gjerne reflekteres til som ca...
Hundens-sanser
...hundens sanser består av syn, hørsel, lukt, smak og følelse, noe som er på linje med sansene hos menneske...
Nakenhunder
...nakenhunder er hunder som ikke har pels, eller eventuelt svært lite behåring på kroppen. årsaken til dett...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, ...

Bilder av Dingo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dingo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dingo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.