Prazsky Krysavik

Prazsky Krysavik

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Prazsky Krysavik.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Prazksy betyr Praha og Krysarik betyr rottefanger på tsjekkisk.

Dette er en aktiv liten krabat. Glad og hengiven mot sin familie. Chihuahua og denne rasen går for å være de minste rasene i verden. Den kan være noe reservert mot fremmede med den er ikke aggresiv og den bjeffer sjeldent. Den har lite fettlag så den fryser lett når det er kallt. Mange føler trang til å bære disse små hundene rundt men men man må huske på at disse faktisk er hunder som må få gå på turer på lik linje med andre hunder.

Historikk for Prazsky Krysavik

Denne rasen kan spores tilbake til kong Boleslavs II tid, De bøhmiske prinsene introduserte denne rasen til andre kongehus i Europa. På slutten av 1800-tallet dalte interessen for rasen, men den tok seg opp igjen på 1980- tallet og den fortsetter å øke.

Mer om Prazsky Krysavik:

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 1,5-3 kg
Tispe: 1,5-3 kg

Høyde (cm):

Hann: 20-23 cm
Tispe: 20-23 cm

Farge(r):

Gul, blue, tan, rød,rød/ tan, svar/tan

Pelslengde:

Kort eller langt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Prazsky Krysavik

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Prazsky Krysavik, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Prazsky Krysavik kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.