New Zealand Huntaway

New Zealand Huntaway

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om New Zealand Huntaway.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Disse er avlet for jobbing i fjellene på New Zealand der det er vanskelig å komme frem på sykkel eller til fots. Utseende kan variere en del på denne rasen, da den er avlet på arbeidsevne og ikke utseende. Store forskjeller i størrelse og pelsen kan være alt fra glatt, ru eller grizzly.

Denne rasen er meget unik, dens særegenhet er at den bruker sin stemme til å drive sauene.De er svært intelligente og lette å trene. Så lenge de er avlet frem som hunder som bruker stemmen, må de trenes når de kan bjeffe og ikke. De trenger en eier som er rolig, selvsikker og konsekvent, slik at reglene er klare og at de blir opprettholdt. De trenger mye mosjon, gjerne i form av sykling eller jogging, da får de ut en del av overskuddsenergien. De er vennlige mot fremmede og barn.

Historikk for New Zealand Huntaway

New Zealand Huntaway oppsto på 1900-tallet. Det er blitt brukt mange forskjellige raser for å få frem denne spesielle rasen som bruker stemmen sin under gjeting.

Mer om New Zealand Huntaway:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18 til 29,5 kg
Tispe: 18 til 29,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 51-61 cm
Tispe: 51-61 cm

Farge(r):

Svart, svart og tan. Kan ha noe hvit eller brindle.

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av New Zealand Huntaway

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av New Zealand Huntaway, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til New Zealand Huntaway kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.