Mioritic Sheepdog

Mioritic Sheepdog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Mioritic Sheepdog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Mioritic gjeterhund er en stor hyrdehund. Den er uredd og svært modig, så den er den perfekte beskytter av sin eier og sin flokk.

Denne rasen egner seg ikke i leilighet. Den trenger mye plass til å løpe og leke. Den trives godt med andre hunder og går godt overens med andre husdyr, så å bo på en gård vil den trives med. Den elsker barn og er mild og beskyttende mot sin familie. Kan være noe reservert ovenfor fremmede.
Pelsen er ikke veldig vanskelig å vedlikeholde. Inntil 2 år, må du børste den ca. 5-10 minutter hver dag, for å holde den tette pelsen rent og uten tover. Etter 2 år, vil pelsen være mye lettere å vedlikeholde. Den lodne pelsen beskytter den både mot kulde og varme.
 

 

Historikk for Mioritic Sheepdog

Den stammer ifra Karpatene i Romania. Standarden ble utarbeidet av The Asociatia Chinologica Romana (Rumensk Kennel Club) i 1981.

Mer om Mioritic Sheepdog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 50–65 kg
Tispe: 50–65 kg

Høyde (cm):

Hann: 70-75 cm
Tispe: 65-70 cm

Farge(r):

Hvit, lett krem ​​eller blek grå, noen ganger med flekker av disse fargene

Pelslengde:

Langt

Pels:

Fyldig

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Mioritic Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Mioritic Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Mioritic Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.