McNab

McNab

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om McNab.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Utseendet til McNab kan variere mye, men de ligner som oftest på en korthåret Border Collie.

Disse hundene er avlet for gjeting, de er godt kjent som kveg gjetere. De kan gjete andre dyr også, som hester, sauer, og lamaer. McNabs er hyggelige hunder, hardt arbeidende og er vennlige med små husdyr som katter og kyllinger,De er sosiale med andre hunder og mennesker, og elsker å bruke kropp og hodet på oppgaver som f.eks på agility, flyball osv.

Deres felles røtter med Border Collie betyr at det ofte er overveiende svart eller rødt med hvite tegninger - hvit snute med en hvit strek som går helt opp til hodet mellom øynene, vanligvis hvit hals og bryst, hvit-tupp på halen og en eller flere hvite poter.

Historikk for McNab

Disse hundene ble utviklet av Alexander McNab familien i Mendocino, California, på slutten av 1800-tallet. Han tok med seg collier fra sitt hjemland Skottland.

Mer om McNab:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: Opp til 32 kg
Tispe: Opp til 32 kg

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av McNab

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av McNab, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til McNab kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.