Lithuiansk hund

Lithuiansk hund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Lithuiansk hund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen er en sjelden, middels til stor jakthund fra Litauen. Hunden er en racer når det gjelder jakt på villsvin, den er anbefalt av de fleste erfarne jegerne når det gjelder denne type jakt.

Denne hunden er en svært ambisiøst hund, veldig ivrig etter å tilfredsstille sin mester. Det er veldig rask, energisk og smidig hund som passer som passer til jakt på hjort, vill bjørn, bever, elg, ulv, rev og en rekke fugler. Den har en fantastisk "stemme" den er kjent for. Som sagt er dette en svært energisk hund så i utgangspunktet ikke en ideel leilighetshund, men får den tilstrekkelig med trim i form av sykkelturer, jogging, agility osv så er den også en flott familiehund.

Historikk for Lithuiansk hund

Denne hunden ble opprettet av litauiske jegerne ved å krysse lokale jakthunder med andre hunder, slik som: Beagle, polske hunder, blodhunder og senere med den russiske hunden. Arbeidet med å gjenopprette rasen startet i 1957. I 1966 ble en foreløpig rasestandard lagt.
 

Mer om Lithuiansk hund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 27-32 kilo
Tispe: 27-32 kilo

Høyde (cm):

Hann: 53-61 cm
Tispe: 53-61 cm

Farge(r):

Sort med få tan tegninger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og blank

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Lithuiansk hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Lithuiansk hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Lithuiansk hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.