Labrador Husky

Labrador Husky

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Labrador Husky.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Labrador Husky er avlet frem for å dra tunge sleder. Det er en rendyrket rase som har sitt opphav i Labrador delen av den canadiske provinsen Newfoundland og Labrador i Canada. Selv om rasen heter Labradoer Husky, er det ikke en blanding mellom en Labrador Retriever og en Husky.

Denne rasen trenger lange turer og rikelig med mosjon, den trenger å jobbe både med hode og kropp. Trekk, kløv og agility er noe for denne rasen. Med den pelsen trives den selvsagt best i kaldt klima.Den elsker å være ute, gjerne med andre hunder da den liker å tilhøre en flokk. Den bjeffer sjelden, men har en tendens til å hyle.

Historikk for Labrador Husky

Rasen kom trolig til området sammen med inuittene som kom til Canada rundt 1300-tallet. Selv om de en gang var veldig nært knyttet til andre raser fra nord, slik som siberian husky, ble de isolert i Labrador og der fortsatte de å utvikle seg på egen hånd. I dag er ikke rasen veldig kjent, da behoved for dem har minsket etter at snøscooterne tok over jobben deres.

Mer om Labrador Husky:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 27-45 kg.
Tispe: 27-45 kg.

Høyde (cm):

Hann: 50-71 cm
Tispe: 50-71 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Tykk dobbel pels

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Labrador Husky

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Labrador Husky, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Labrador Husky kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.