Kyi-Leo

Kyi-Leo

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kyi-Leo.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Kyi-Leo er en liten rase. Den er generelt rolig, lydig og den er vanskelig å provosere.

De er kjent for sin livlighet og kattelignende hurtighet, det sies at de kan gripe ting med forbeina. De kan godt bo i leilighet eller små boforhold med de trenger sin daglige luftetur. Man må huske på at dette også er en hund som må behandle som en. Det er smart å sosialisere den med mennesker og lyder i tidlig alder, for å unngå at de de vil være på vakt mot fremmed, for den har en høy og intens "stemme" Pelsen krever børsting og litt trimming, men ingen klipping er involvert. Det tar 3-4 år får pelsen er fullt utvokst.

Historikk for Kyi-Leo

Denne rasens historie begynte i 1950 årene med tilfeldig parring av en Lhasa Apso og en Malteser i San Francisco i USA. Linjeavlen fortsatte i San Jose, California for de neste 20 årene, hvor Harriet Linn var ansvarlig for valg av navn og sette standarden. "Rasen" ble etablert i 1972. Kyi betyr hund på tibetansk, og Leo betyr løve på latin. Rasen er anerkjent av American Rare Breed Association.

Mer om Kyi-Leo:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-6 kg
Tispe: 4-6 kg

Høyde (cm):

Hann: 20-30 cm
Tispe: 20-30 cm

Farge(r):

Sort og hvit, gull og hvit, sølv / grå og hvit

Pelslengde:

Langt

Pels:

Silkemykt, tett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Kyi-Leo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kyi-Leo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kyi-Leo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.