Kunming Dog

Kunming Dog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kunming Dog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Kunming dog deler samme atferdsmessige trekk som sine tyske schäfer forfedre. Denne hunden er ekstremt intelligent, selvsikker, meget nysgjerrig og har en vilje til å lære ting raskt. Av utseende har den en høyere rygg og kortere pels enn den tyske schäferen.
 

Rasen er forholdsvis ny og er avlet frem av det kinesiske militæret spesielt med tanke på militært K9 treningsprogram.

Denne hunden er svært aktiv og krever mye aktivitet, ideelt sett trenger de en lang joggetur/sykkeltur per dag.

Hunden passer godt til Agility, lydighet eller lek der den får brukt hodet, da det er en smart rase. De kan av og til utfordre folk rundt seg, så de trenger en konsekvent og tydelig oppdragelse fra tidlig alder.

Man antar at rasen er ganske sunn siden det har vært en konsekvent og selektiv avl innen det kinesiske militæret..

Historikk for Kunming Dog

Rasen ble opprettet tidlig på 1950-tallet for det var et behov for militær hunder i Yunnan, i hovedstaden Kunming. En gruppe på 10 hunder ble brakt fra et militært K9 treningsprogram fra Beijing i 1953 til Kunming. (Hvilke type rase dette var har man ikke noe informasjon om) Det ble også hentet inn 50 hunder fra Kunming og 40 fra byen Guiyang i Guizhou-provinsen. Etter trening,ble de beste tjue av disse 90 'sivile' hundene valgt. Kinesiske Public Security Bureau anerkjente Kunming Dog som egen rase i 1988. Kunming Hundene er nå mye brukt av militæret og politiet, den har også funnet veien som sivile vaktbikkjer og vakthunder. De er mindre vanlig som familiehund, selv om de er flotte kjæledyr.

Mer om Kunming Dog:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-38 kg
Tispe: 30-38 kg

Høyde (cm):

Hann: 64-68 cm
Tispe: 64-68 cm

Farge(r):

Lys halm til dyp rust med sort sadel

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Kunming Dog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kunming Dog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kunming Dog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.