Irsk staffordshireterrier

Irsk staffordshireterrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Irsk staffordshireterrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den irske Staffordshire Terrieren er en kraftig og muskuløs hund, meget sterk for sin størrelse med et bredt hode og svært kraftige kjever. av utseende er den svært lik den amerikanske Pit Bull Terrieren og Staffordshire Terrieren.Den er blitt brukt til hundekamper, som er forbudt i dag og til rottejakt.

Den irske Staffordshire Bull Terrier besitter enorm utholdenhet og må ha rikelig med mosjon.Den er intelligent, og gjør alt med full gass hele tiden, den er ekstremt modig og lydig, kjærlig med en sans for humor. Den irske Staffordshire Bull Terrier er ikke en hund for enhver familie, men i hendene på en dominerende, erfaren eier kan den bli et flott familiemedlem.

Historikk for Irsk staffordshireterrier

Staffordshire Bull Terrier ble utviklet i regionen Staffordshire i England i det nittende århundre. De er en kryssning mellom Bulldog og ulike terriere. Staffordshire Bull terrieren ble utviklet og brukt til oksekamper. Rasens popularitet dalte da interessen for oksekamper dalte. Irske oppdrettere prøvde deretter å lage en høyere og slankere type hund som kunne brukes primært for hundekamper. Da hundekampene ble forbudt dalte antallet hunder også. Den begynner å blir mer og mer populært igjen men blir nå brukt hovedsakelig som kjæledyr.

Mer om Irsk staffordshireterrier:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 11-17 kg
Tispe: 11-17 kg

Høyde (cm):

Hann: 35-40 cm
Tispe: 35-40 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Irsk staffordshireterrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irsk staffordshireterrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irsk staffordshireterrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.