Hellenikos Poimenikos

Hellenikos Poimenikos

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Hellenikos Poimenikos.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Hellenikos Poimenikos er en medium stor hyrdehund, med solid kropp og stor fysisk styrke er den i stand til å eskorterte flokken og slåss mot rovdyr.

Denne rasen trenger areal. Det er en robust hund med god fysikk og en kraftig muskuløs kropp. Denne rasen er i stand til å jobbe hele dagen under vanskelige værforhold, i utilgjengelige områder og med minimum krav til mat og mot ville dyr som truer flokken ved å løpe etter dem og kjempe mot dem.

Historikk for Hellenikos Poimenikos

Området kjent som foten, som ligger i Hellas, er tungt befolket med sauer. Århundrer siden, kom emigrater fra Tyrkia og sannsynligvis brakte de med seg sine fårehunder da de krysset landet, for det er likheter mellom den greske og den tyrkiske fårehunden.

Mer om Hellenikos Poimenikos:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 38-50 kg
Tispe: 32-42 kg

Høyde (cm):

Hann: 65-75 cm
Tispe: 60-68 cm

Farge(r):

Sort, grå-brun og hvit

Pelslengde:

Halvlangt til langt

Pels:

Tett dobbel pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Hellenikos Poimenikos

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hellenikos Poimenikos, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hellenikos Poimenikos kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.