Dogo Sardesco

Dogo Sardesco

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Dogo Sardesco.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dogo Sardesco (eller mer korrekt Dogo Sardo eller Cane Sardo) er en sjelden og ganske ukjent rase utenfor Italia. Den blir brukt som vakthund, vokter for husdyr og brukshund.

 

Den er ganske aggresiv som vaktbikkje og er en flott bikkje som vokter av storfe og gård. Det er en svært muskuløs og atletisk brukshund, som skiller seg fra Cane Corso i noen ansiktstrekk, den har en lengre snute og strammere hud.

Historikk for Dogo Sardesco

Dogo Sardesco ble utviklet i landsbyene rundt om på Sardinia. Lokalbefolkningen ønsker ikke å selge valper til fremmende så på grunn av denne holdningen er det vanskelig å fastslå rasens arv og når den oppstod.

Mer om Dogo Sardesco:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-45kg
Tispe: 30-45 kg

Høyde (cm):

Hann: 56-61 cm
Tispe: 56-61 cm

Farge(r):

Rød, grå, svart eller brindle i farger

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Dogo Sardesco

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dogo Sardesco, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dogo Sardesco kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.