Cursinu

Cursinu

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Cursinu.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Gjeterhund fra Korsika som også er brukt til jakt.

Dette er en allsidig rase, som har vært brukt som gjeterhund, og i noen tilfeller også brukt i hundekamper. I jakt sammenheng er den oftes brukt til å jakte villsvin, men har også blitt brukt til rev - og harejakt. Den kan nok kreve mer trening enn noen andre raser. Den er trofast og blir en god følgesvenn til sin jaktkamerat.

Historikk for Cursinu

Cursinu er en hunderase som stammer fra Korsika. De har vært kjent der siden 16. århundre. Frem til 1950-tallet, ble rasen brukt som en allsidig jakt og jordbrukshund på øya. I løpet av andre halvdeenl av 20. århundre har rasen lidd på grunn av konkurranse fra andre kontinentale raser.

Mer om Cursinu:

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 46 - 58 cm
Tispe: 46 - 55 cm

Farge(r):

Fawn, sort og tan eller brune, me hvite tegninger

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Cursinu

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cursinu, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cursinu kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.