Combai

Combai

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Combai.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Combai er en hunderase som oppsto i Sør-India,
Hunden er kortere enn Rajapalayam og andre hunder i sin klasse, men gjør opp for dette med sine høye bjeff og sin kraftige skikkelse. Den har en karesteristisk linje langs ryggen, akkurat som Rhodesian Ridgeback.

Som vakt hund, er Combai bedre enn Rajapalayam. Den har en temperament som en villmann og er kjent for den. Combai ble brukt til jakt og vakthold. I dag er den mest brukt til å være vakthund. Tidligere ble den brukt til å vokte folks kveg fra tigre og leoparder. Combaien er meget intelligent og fornuftig men trenger en fast og stø leder.

Historikk for Combai

Combai er en svært gammel hunderase, som ble brukt til jakt så tidlig som i det 9. århundre f.Kr., da Marava kongene hersket over Sør-India. Den Combai ble brukt til jakt villsvin, bison og hjort. Det er nå noen få igjen av denne rasen, det finnes noen kenneler i området rundt Tamil Nadu,
 

Mer om Combai:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

Tan, svart, eller med blandede pigmentering som brun/ hvit, sort /hvitt,svart maske, mørk linje langs ryggen.

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Combai

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Combai, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Combai kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.