Chinook

Chinook

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Chinook.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Disse er hardtarbeidende og allsidig sledehunder. De er meget allsidige så de kan også brukes til lydighet, søk og redning og agility også.

Rasen er rolig, ikke-aggressive og veldig vennlige, alltid snill med fremmede og barn. De går godt ovenes med andre hunder meste av tiden. Også flott med andre dyr.

Historikk for Chinook

Chinook er en sjelden hunderas som ble utviklet i New England-regionen i USA tidlig i det 20. århundre. De er anerkjent som "New Hampshire State Dog." Den har blitt anerkjent av United Kennel Club siden 1991 og American Kennel Club siden 2009, og arbeider for anerkjennelse av de andre store kennel klubber.

 

Mer om Chinook:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25 - 41 kg
Tispe: 25 - 41 kg

Høyde (cm):

Hann: 53-69 cm
Tispe: 53-69 cm

Farge(r):

Lys honning. gulbrun til rød-gull

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Grov

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Chinook

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Chinook, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Chinook kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.