Kinesisk Foo hund

Kinesisk Foo hund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kinesisk Foo hund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen finnes i 3 forskjellige størrelse og de kan være korthåret eller litt lengre grovhåret.

Høyde: Toy/Liten 25 cm eller mindre, Liten/Middels:25-38 cm, Middels: Fra 38 cm og oppover,
Vekt: Toy/Liten: opp til 9 kg, Liten/Middels: opp til 22 kg, Middels: fra 23 kg og oppover.

Dette er en aktiv, modig, smidig, våken, hardføre og sterk hund.Den er fylt til randen med energi og hengivenhet. Den er lett å sosialisere og den elsker lek med frisbee, kasting av ball,leking med tau osv. Den må trenes og læres opp av en som er erfaren med hunderfor denne rasen trenger en sterk leder.

 

Historikk for Kinesisk Foo hund

Den kinesiske Foo hunden (Spitz-type hund) kommer fra Kina og ble opprinnelig avlet for å vokte buddhistiske templer, og kan dateres tilbake til antikken.

Navngiving av denne hunden er svært vesentlige for buddhistiske religion. Den kinesiske Foo ser ut som en løve, som er et hellig dyr for buddhister. Det kinesiske ordet for Buddha er Fo, som førte til det opprinnelige navnet - Hunden av fo.

Mer om Kinesisk Foo hund:

Vekt (kg):

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort plysj eller lengre Grov

Pels:

Lang eller kort

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Kinesisk Foo hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kinesisk Foo hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kinesisk Foo hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.