Catalburun

Catalburun

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Catalburun.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen er en tyrkisk Pointer, og den er lett å identifisere ved hjelp av sin "splitt-nese".

Til tross for sin litt tunge karosseristruktur, er de overraskende smidige og raske. De er egnet for jakt på rapphøns i vanskelige områder. De er meget utholdende og kan jakte lenge om gangen.De kommer ikke godt overens med andre hunder, selv om de er vennlige med barn. De er viet til sin herre, og er en rolig og lojal følgesvenn.

Historikk for Catalburun

Rasen er unikt for Tarsus-Mersin-regionen av Tyrkia. Grunnlaget for rasen er ukjent, men de har aner fra greske og europeiske pointere som har blitt innført til Tyrkia.

Mer om Catalburun:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 43 - 60 cm
Tispe: 43 - 60 cm

Farge(r):

Beige, brun, Ingefærfarget

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Catalburun

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Catalburun, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Catalburun kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.