Carolinahund

Carolinahund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Carolinahund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Carolinahund regnes av mange som det amerikanske kontinentets opprinnelige hundetype, og som sådan går den også under navn som indianerhund og amerikansk dingo. Den er en typisk pariahund på alle måter, selv om den nå mer framstår som en hvilken som helst annen hunderase i hjemlandet USA. Den har fortsatt ikke fått anerkjennelse hverken av American Kennel Club eller FCI, men den anerkjennes som sådan av bl.a. United Kennel Club.

Carolinahund er en primitiv hund som har mange av villhundes instinkter i behold. Den er svært alert og gjerne meget skeptisk til fremmede. Man kan trygt si at dette ikke er en hunderase som passer andre enn spesielt interesserte og svært erfarne hundefolk. Mot de den kjenner og regner blant sine egne, er den derimot en ypperlig familiehund, som både er leken, snill og gjerne svært tolerant. Hunden passer imidlertid best for folk som er glade i friluftsliv og mye mosjon. Carolinahunder trenger dessuten oppgaver og utfordringer for å trives. Den er først og fremst en god jakthund, vakthund og familiehund, men den har også en rekke andre kvaliteter. Dette er en hund som jakter aktivt med både syn, lukt og hørsel. I så måte blir den først og fremst å regne inn blant hetsende hunder, siden dette er dens naturlige jaktform, men den er også en ypperlig sporhund, tatt i betraktning dens meget velutviklede luktesans.

Historikk for Carolinahund

Ingen vet noe sikkert om denne hundens opprinnelse, men mange antar at den er svært gammel og kan ha kommet til dette kontinentet gjennom vandring over Beringstredet. Som sådan ble den oppdaget av Dr. I. Lehr Brisbin, Jr., som var professor i biologi ved University of Georgia. Dette skjedde ved Savannah River i Sør-Carolina, derav navnet carolinahund.

Mer om Carolinahund:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13,5-27 kg
Tispe: 13,5-27 kg

Høyde (cm):

Hann: 43-61 cm
Tispe: 43-61 cm

Farge(r):

Beige med hvite partier på bryst og bein .

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av kas...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anat...

Bilder av Carolinahund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Carolinahund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Carolinahund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.