Kanadisk Eskimohund

Kanadisk Eskimohund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kanadisk Eskimohund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den kanadiske Eskimohunden er en arktisk hunderase. Den er en av de fem hunderasene som Canada er stolte av å kalle sin egen.

En Kanadisk Eskimohund kan trekke to ganger sin egen vekt gjennom de mest usympatisk værforhold og med svært lite næring. Denne rasen har overlevd og blomstret i de tøffeste terrengene i verden, De er den eneste hunderasen som har vært med på ekspedisjon både på nord og sydpolen.
De trenger store mengder mosjon. De kan ikke bare være med å gå tur, de må ha høyere intensitet når det gjelder mosjon, så de krever mer trening enn mange hundeeiere kan gi. Dette behovet for arbeid og stimulering gjør dem også godt egnet for hundesport, for eksempel hundekjøring, og snørekjøring. De lærer raskt og er underdanige, i motsetning til mange Spitz raser, samt intelligente. Den kanadiske Eskimohunden trives best i et kaldt klima, for den er utsatt for heteslag på grunn av den tette og varme pelsen.

Historikk for Kanadisk Eskimohund

Det er anslått at den første kanadiske Eskimo hunden kom til Canada sammen med inuittene på 1100-1200- tallet.The ÄúQimmiq som inuittene kaller den betyr rett og slett "hund", Den er en svært allsidig rase. De ble brukt til transport, dra sleder og opppakkning,det samme gjør den i dag. De har også bistått i jakt og beskyttet menneskene mot angrep fra rovdyr og også holde moskus og isbjørn i sjakt for jegerne.

Mer om Kanadisk Eskimohund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30 - 40 kg
Tispe: 20 - 30 kg

Høyde (cm):

Hann: 58 - 70 cm
Tispe: 50 - 60 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Tykk og tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Kanadisk Eskimohund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kanadisk Eskimohund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kanadisk Eskimohund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.