Bukovina gjeterhund

Bukovina gjeterhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bukovina gjeterhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bukovina gjeterhunden er en sterk og rustikk hund som er blitt brukt i århundre rsom partner og ledsager for de rumenske gjeterne i Karpatene. Den blir også brukt som selskapshund idag.

Det er tre typer av rumensk gjeterhunder: Mioritic ( Barac), Carpatin ( Zavod) og Bucovina Shepherd.

Denne hunden ble avlet for å beskytte saueflokker og storfebesetninger. De er gode vakthunder. Denne rasen er balansert, rolig, meget hengiven, og elsker barn. men stoler ikke på fremmede. En utmerket vaktbikkje for flokken, hunder av denne rasen er veldig modige. De signaliserer med kraftig røst hvis det kommer uvedkommende. En voksen Bukovina trenger en stor hage og mye plass til å løpe rundt på.

Historikk for Bukovina gjeterhund

Bukovina gjeterhund kommer fra Karpatene, fra Bucovina i nord-øst Romania. Den blir brukt til å vokte sau- og storfeflokker pluss eiendom. Denne hunden er også kjent som Dulau eller Capau. Den første standarden ble undertegnet i 1982 og oppdatert i 2001 av Asociatia Chinologica Romana (rumensk Kennel Club). Den nåværende standarden, datert fra 29. mars 2002, ble skrevet og oppdatert i henhold til modellen fastsatt av 1987 FCI General Assembly fra Jerusalem.
Bukovina gjeterhund skal snart bli anerkjent av FCI, selv om dens fettere er offisielt anerkjent allerede.

Mer om Bukovina gjeterhund:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-80 kg
Tispe: 33-70 kg

Høyde (cm):

Hann: 68-78 cm
Tispe: 64-72 cm

Farge(r):

Hvit med veldefinerte, sand-kull farget, svart eller brindled flekker.

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Tett og tykt

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Bukovina gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bukovina gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bukovina gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.