Kinesisk adelshund

Kinesisk adelshund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Kinesisk adelshund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den kinesiske adelshunden er et kjæledyr for familien og en lojal følgesvenn. De er robuste, glade og lekne små hunder med et hengivent og kjærlig lynne. Hunden er intelligente, sosiale, tillitsfull og energisk.

Den idelle kinesiske adelshunden veier mellom 3 og 4 kilo og er mellom 20 til 23 cm i skulderhøyde. Hunden skal ha et uttrykk som viser vame, søt, storøyd, vennelig og være tillitsfull.

Rasen er utseendemessig svært lik Shih Tzu siden de deler mange avlslinjer fra samme område i Kina. Den kinesiske adelshunden er langt mindre enn Shih Tzu. Til sammenlikning veier Shih Tzu mellom 4 og 8 kilo og er 20-28 cm høy.

I Norge er hunden svært sjelden eller finnes ikke.

Du kan lese mer om hunden på klubbsidene til The Chinese Imperial Dog Club.

Historikk for Kinesisk adelshund

Forfedrene til dagens kinesiske adelshund ble avlet frem i Imperial Palace Of China. Hunden ble kalt Imperial, Hah-Pah. De ensfargede ble kalt Chin SSU Ha-Pah.

I tidlige skrifter ble hunden kalt både Imperial og "Pekinese type" når de ikke helt visste hva de skulle kalle dem. Imperial/adelshunden har hele tiden vært en separat rase fra Pekinese, Shih Tzu og Lhasa Apso. De har vært avlet frem samtidig, men de var ikke samme hund. Shih Tzu kom senere.

Den kinesiske adelshunden ble først akseptert som egen rase, separert fra Shih Tzu, av NCA i mars 2005 og av CPR, UABR og NKC i 2006.

Rasen er ikke anerkjent av AKC eller NKK/FCI

 

Mer om Kinesisk adelshund:

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 3-4kg
Tispe: 3-4kg

Høyde (cm):

Hann: 20-23cm
Tispe: 20-23cm

Farge(r):

Blanding av farger, inkludert svart, Auburn, kobber, champagne, kanel, sjokolade og mange flere.

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt, lett bølget

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Lite

Bilder av Kinesisk adelshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kinesisk adelshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kinesisk adelshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.