Bluetick Coonhund

Bluetick Coonhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bluetick Coonhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bluetick Coonhound er en fortreffelig jakthund. Hovedsakelig som sporhund.

Hvem kan motstå denne flotte hunden her med de vakre øynenen. De er lekne, ser morsomme og klumsete ut men ikke la deg lure av utseende, de er absollutt ikke klumsete.
De kommer ifra Louisiana i USA. De hadde enten blå eller rødmelert pels. Jegerne likte den blå for deres evne til å følge spor og utholdenhet. De fikk navnet "bluetick" til ære for utseendet sitt. I dag er denne en egen rasen.
"Coon" spiller på rasens evne til å spore opp "racoons", vaskebjørner.
Blueticken følger kalde spor som betyr at de kan følge eldre spor som har blitt svakere. Når de værer byttet, har de en tendens til å ule. Hver hund har et unikt ul slik at jegeren kjenner igjen hunden sin på avstand.
Den karaktiseres av sin blå pels, jo tettere de blå feltene er, dess mer verdifull er hunden. De har lange tynne ører som når helt frem til snutetippen.
De kan bo overalt, men foretrekker store inngjerdete områder. Den korte pelsen krever lite stell. De er smarte og enkle å trene, men blir lett distraherte av lukter. De er energiske, bestemte brukshunder som trenger en aktiv familie, der kan de bli et fint familiemedlem.

 

Pelsen er mørk blå med en tett marmorert kropp. Ulike former svarte flekker på ryggen, ørene og på sidene. Pelsen er tricolor med en unik flekkete blått uteende. Blåfargen består faktisk av svartfarget hår på hvit pelsbakgrunn som skaper en skyggeeffekt med blåskjær.

Bluetick Coonhund er en intelligent hund som er svært bundet til familien sin, noe som gjør den til en god følgesvenn. Den fungerer godt innendørs og passer på familien og hjemmet sitt.

Hunden krever en konskvent leder og kan forsøke å ta over lederrollen dersom ikke eieren tar kontrollen. Eieren må være en fast, trygg og konsekvent leder for å få det beste ut av hunden. Tidilig sosialisering er viktig for å unngå at de blir reserverte ovenfor fremmede.

Bluetick er en lidenskapelig jeger, og bør ikke være i hjem hvor man har andre kanin-liknende kjæledyr. Hunden er svært våken, oppmerksom og i stand til å arbeide i vanskelig terreng i dårlig vær.

Hunden bør ikke slippes løs på tur da de kan ta av etter en spennende duft.

Hver hund har en unik "stemme" som eierene gjerne kan kjenne igjen. Blueticken har ikke et anminnelig bjeff, men heller et høyt rop, som nesten høres ut som et kort hyl.

Blueticks er nysgjerrige og har en tendens til å følge sin egen nese. Hvis de plukker opp en interessant duft, kan de vandre ut og ikke engang høre eller bry seg om at du kaller dem tilbake, ettersom de er for opptatt til å finne målet i den andre enden av duftsporet. Vær derfor varsom med å slippe de løs og forviss deg om at dere er på et trygt område.

Bluetick'en har et ekstremt godt syn og kan derfor jobbe om natten også.

Hunden egner seg ikke i en liten leilighet, siden de er relativt inaktive innendørs. De trives best i en stor inngjerdet hage.

Historikk for Bluetick Coonhund

Bluetick Coonhund kommer fra Louisiana og er avlet frem fra Bleu se Gascogne hound fra sørvest Frankrike, Engelsk Foxhound og Black and Tan Virginia Foxhound.

Oppdrettere har begynt prosessen med å skaffe anerkjennelse fra American Kennel Club , og Blueticks er nå kvalifisert til å konkurrere i AKC coonhound events.

Den amerikanske Blue Gascon er en undergruppe av bluetick coonhounds som er større, tyngre, og mer "houndy" ser enn standard bluetick.

American Blue Gascons er ofte referert til som "gammeldagse" blueticks. Dette er på grunn av deres utseende og "kaldere" nese, eller langsommere stil av sporing, sammenlignet med andre moderne coonhound raser.

Mer om Bluetick Coonhund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 20-36kg
Tispe: 18-34kg

Høyde (cm):

Hann: 53-69cm
Tispe: 51-67cm

Farge(r):

Tricolor. Flekkete blåskimmer/-flekkete

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og blank. Kort og tett. Kjennes ru å ta på.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Bluetick Coonhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bluetick Coonhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bluetick Coonhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.