Sage kuchi

Sage kuchi

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Sage kuchi.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Kuchi hunden er en afghansk jakthundrase som har tatt sitt navn fra Kuchi folket i Afghanistan. Det er en vakt og brukshund for nomadene,de beskytter campingvognene og flokker av sauer, geiter, kameler og andre husdyr fra ulv, store katter og tyver. Også kjent som den sentralasiatiske gjeterhund. Alternative engelsk stavemåter er Coochi og Koochee, selv om stavemåten Kuchi er foretrukket.

Sage Kuchi er standard persiske navnet, og navnet er pashto De Kochyano Spai, som betyr «Dog av nomader». Den er funnet rundt den sentrale og nordlige deler av Afghanistan og de omkringliggende regionene i Sentral-Asia. Den deler tilsvarende genetiske bakgrunn som den sentralasiatiske Ovtcharka (CAO).
 

Fordi hunden er intrikat knyttet nomadeliv i de fjerne og avsidesliggende områdene der vestlige oppdrett teknikker ikke blir brukt, er det vanskelig å identifisere "en sann" Kuchi type hund.Det er ingen organiseringorgan for hunder i Afghanistan så mange har blitt parret med andre hunder. Noen Kuchi hunder har blitt eksportert til Europa.
En Sage Kuchi kan klassifiseres i tre typer;
Fjell type - bor i øverste del av Pamir fjellkjeden, er veldig store og tunge.
Steppe type - har mastiff-lignende byggning og middels til langt hår.
Ørken type - mellomstore hunder med middels lang pels og underull som vokser tykkere i kaldere måneder
Ørken type deles videre inn i to;
Løve - majestetisk hund, bevegelse med hodet holdt høyt som om proklamere for alle og enhver sin stolte arv.
Tiger - på grunn av sin smidige, raske og grasiøs katt-lignende bevegelse.

Saga kuchi er en av svært få eksisterende primitive raser. Dette er en fantastisk hund og den er kjent for sin legendariske helse men den vil trives best i sine egne omgivelser.

Historikk for Sage kuchi

Nomadiske kulturen har eksistert så langt tilbake som 2000 f.Kr. i det som nå er kjent som Midt-Asia. Sage Kuchi er standard persiske navnet, og navnet er pashto De Kochyano Spai, som betyr «Dog av nomader». Den er funnet rundt den sentrale og nordlige deler av Afghanistan og de omkringliggende regionene i Sentral-Asia. Den deler tilsvarende genetiske bakgrunn som den sentralasiatiske Ovtcharka (CAO).

Mer om Sage kuchi:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-80kg
Tispe: 38-55kg

Høyde (cm):

Hann: 71-89cm
Tispe: 69-82cm

Aktivitet:

Svært aktiv

Bilder av Sage kuchi

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sage kuchi, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sage kuchi kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.