Alabai

Alabai

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Alabai.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

The Alabai (også kjent som den sentralasiatiske saue-hunden, Credneasiatskaya Ovcharka, Sentral-Asia Ovcharka, Sentral-Asia Shepherd hund, turkmensk Alabai, Alabay, den Wolfhound, Volkodav) tilhører en av de eldste hunderasene.

Sentralasiatiske Ovcharkas har en veldig unik karakter. De har en karisma som andre hundetyper ikke har. De er veldig rolige, men uredd. De er uavhengige og er vennlige med familiemedlemmene, men bør være under tilsyn rundt barn. De har temperament  og ønsker å være en leder.,Personer som  som liker å jogge eller gå  lange spaserturer er en perfekt eieren for alabai hundene. Hundene kan se late ut og slitne ut sliten, men spretter opp på sekundet for å legge ut på langtur. Alabai hundene er veldig aktive og ønsker til enhver tid å bli leder.
Du må umiddelbart begynne å sosialisere valpen når du kommer hjem, lære den  grunnleggende lydighet. Den vokter sine familier og hjem, dette er så innavlet at det går på instinkt.
Hvis du aldri har eid en hund før, bør du sannsynligvis ikke gå for denne rasen. De kan være ganske krevende, ikke i form av energi, men i form av ren størrelse og makt. Hvis den ikke får  tilstrekkelig opplæring og behandles på riktig måte, kan de utvikle aggressive og voldelige tendenser og sette folk i fare.

Historikk for Alabai

Deres historie går helt tilbake til første århundre f.Kr.. Deres opprinnelse kommer fra sentralasiatiske land. Alabai hunder er fortsatt  kjent i  disse landene.
Alabai er et vakkert og modig dyr. I mange århundrer har den hjulpet turkmenske gjetere å ivareta flokker av storfe i sandørken
.

Mer om Alabai:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 42-70kg
Tispe: 42-70kg

Høyde (cm):

Hann: Fra 65cm
Tispe: Fra 60cm

Farge(r):

Alle men ikke lever eller blå

Pels:

Grov med underull

Pelsstell:

Endel

Aktivitet:

Mye

Bilder av Alabai

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alabai, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alabai kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.